lördag 25 augusti 2012

Vi kom hem igår eftermiddag....

...efter tre underbara dagar. Blev hämtade i tisdags natt/morse klockan fyra av Paus son som körde oss till färjeläget utanför Chumpon.




Färjan gick strax efter sju. Vi fick vänta en stund på rummen när vi kom ner, så vi passade på att se lite av stranden och området. En riktig trevlig resort som jag kan rekommendera: Sairee Hut Dive Resort. Vi tyckte att det var så mysigt och vi hade så trevligt att vi bokade in fem nätter runt jul i deras finaste rum. Det skall bli kul!


 


När vi fått våra rum packade vi upp och åt lunch. Grabbsen gjorde en genomgång för säkerhets skull i poolen innan dyken. De höll på i flera timmar medan Annika och jag softade vid poolen.



När kvällen närmade sig gick Annika och jag ner och fotade och filmade lite medan solen  gick ner och sedan samlades vi utanför rummen och tog en liten virre. Strosade sedan ner till stranden igen och åt middag (grillad fisk) på resortens restaurang alldeles nere vid havet. De har bord ståendes på stranden. Vi fick tyvärr flytta in under tak innan maten var klar då himlen behagade öppna sig en stund. Men vad gör det i trevligt sällskap och med god mat på tallriken. Killarna var trötta efter den långa genomgången så vi gick och lade oss tidigt då det ändå började ösregna igen.

 


På onsdagsmorgonen stack Bosse och Rulle iväg klockan sju för en tidig frukost innan första dyket. Annika och jag åt senare då de hunnit duka upp hela bufféfrukosten som var riktigt bra. Promenerade fram och tillbaka längs hela stranden och lade oss sedan i solstolar vid poolen i skuggan. Efter ett tag ökade blåsten så at vi efter ett pooldopp blev frusna och fick flytta ut i solen.

 

 
En typisk Annika-bild, eller hur?


När killarna kom hem berättade de att Rulle, stackaren, hade förlorat sin kamera i havets djup. Förmodligen en karbinhake som inte stängts ordentligt. Det blåste dessutom så dant att det var obehagligt ombord mellan och efter dyken. Vi käkade lunch och gick runt lite i byn. Köpte en bikini. Vid middagsdags började vi med att ta ner glas och lite virre och tittade på solnedgången och avåt sedan en god middag. Sedan var det dags att ge sig ut i byn igen då jag inköpte ännu en bikini och en klänning. Båda betalade jag det oerhörda priset om 300 Baht vardera. (Dela med fyra som får ni ett cirka SEK-värde).  Vi passade även på att trycka i oss en bananpannkaka med choklad av en virtuos pannkaksman.



Vår sista hela dag började likadant som dagen innan. Killarna dök och Annika och jag släntrade fram och tillbaka på stranden samt badade och solade. Vi hade ingen lust att snorkla då vi båda tyckte att det blåste lite för mycket även om det mojnat rejält från dagen innan. Vi åt lunch tillsammans alla fyra och gick sedan till färjeläget för att försöka fixa hemresebiljetterna. Det var ju stört omöjligt tydligen så vi fick knata tillbaka med ogjort ärende. Vi hann inte hem förrän himlen återigen öppnade sig. För att inte bli kalla inombords tog vi en virre utanför rummen när vi kom hem. Middag på stranden, ljuvligt! En liten tur på stan och ännu en pannkaka. Denna gång av en annan virtuos och med smaken banan och kanel, jättegott!

 
 
 
Det tredje könet: Women of the other kind....
 


Klockan kvart över tio skulle färjan gå på fredagsmorgonen så det var bara att kasta sig upp och packa och äta frukost. Vi blev hämtade vid färjeläget utanför Chumpon av Paus son och var hemma igen vid tretiden.



En jättetrevlig tur var därmed avslutad och den gav verkligen mersmak. Förstår att Annika och Rulle trivs på denna ö! Dit skall vi som sagt till jul, åker den 23 och hem igen den 27, hoppas att ni förstår hur fantastiskt bra vi har det för jag fattar ingenting!

 
 
Här skall vi bo!

1 kommentar:

Amanda sa...

Herregud vad mycket ni hann med och det verkar som rena rama himmelriket där borta! Bikini för 300 Baht??? Det är ju galet och pannkakorna är så grymt goda, ni får njuta för mig också ^^ Hoppas ni får det minst lika bra där i jul. Vi hörs :D