måndag 27 augusti 2012

Igår var Sanya här nästan hela dagen

Han kom när jag åkte till min bokade thaimassage hos Noo på mellanvägen. Tycker bäst om att ta massage där, hon är inte så hårdhänt och man blir inte störd för hon tar aldrig mobilsamtal när hon masserar eller utför annan behandling.
Sanya höll som sagt på nästan hela dagen med att hacka runt alla våra växter, lägga på både kogödsel och kokos som skall vara bra. Sanya använder sig bara av kogödseln som brunnit tre gånger och som skall vara den bästa. Sedan sprutade han även växterna då vi fått den elaka baggen i våra rödpalmer, den som tar död på stora mängder kokospalmer i denna del av Thailand.
Vi har kommit överens om att han skall komma var tredje månad och fixa våra växter på detta sätt då personalen bara jordförbättrar gräsmattorna vad jag sett. De kan ju inte hinna med att finlira med våra växter när de har ett så stort område att sköta. Det blir det mest basala, man får ju vad man betalar för. Sanya tog 1.750 Baht för gödsel, kokos, besprutning och arbetskostnad. Undra vad man fått betala för en dags grovarbete hemma i Svedala?

 
Så här ser det ut runt växterna efter Sanya arbete.

 
Och så här ser det ut i andras trädgårdar.

1 kommentar:

annikathailand.blogg.se sa...

Sanya är bäst!