lördag 17 augusti 2013

Nu är vi åter från vår MC-tur

Kvällen innan vi åkte uppvaktade vi Rulle på födelsedagen med en flaska bubbel på Maews där vi åt middag.

 
Glad födelsedagsfirare


På onsdagsmorgonen startade vi klockan nio och drog iväg söderöver. Åkte utefter havet långa sträckor. Lunch intogs på en restaurang lite bortanför vår favorit-resort Bansaithong Beach Resort. Det var härligt att sitta där och mumsa i oss och titta på den vackra utsikten.

 
A&R ser ut att trivas


Längs med vägen till Chumpon stannade vi vid ett tempelområde där de håller på och bygger en jätte buddha uppe på en bergknalle. Det kommer att bli jättefint när det blir klart och utsikten därifrån är sagolikt vacker.






Framme i Chumpon bodde vi på ett enkelt hotell där Rulle bjöd på sitt bubbel. Därefter tog vi en promenad upp till järnvägsstationen och tittade på gamla lok. Middag åt vi på en restaurang i närheten av hotellet och efter en liten promenad på stan dunade vi in rätt tidigt.








 
Ett sådant här rum får man för 560 baht...



Upp och iväg efter frukost med sikte på Ranong och de varma källorna. Checkade in på ett litet lustigt hotell där Bosse och Rulle bott på en gång tidigare när Annika och jag var i Sverige. Alla rummen går i bjärta färger. Lite kul om än inte så vackert...






 
Vad sägs om lampan med ett kallt blåvitt sken??


Vi käkade lunch och gick därefter direkt till källorna där vi låg i blöt i en och en halv timma. Man blir lite urlakad men på ett härligt sätt. Efter en paus på rummet gick vi och köpte öl på 7 eleven. Hotellet hade bara en stor Chang så ägaren tyckte det var helt OK att vi köpte själva. Han erbjöd sig till och med att åka och köpa åt oss. Dessutom tillhandahöll han glas och en hink med is. Så går det till i Thailand!

Efter middag på samma restaurang som vi åt lunch på gick vi var och en till sängs då vi skulle börja återresan rätt tidigt. Utanför restaurangen hittade jag bilen jag letat efter för min nya verksamhet i byn. Tänker bli taxi-chaufför...



Hemresan gick på en för oss ny väg första biten och det var jättefint. Vacker natur och hiskeliga serpentinvägar. Här och där var beläggningen på vägen lite dålig men det kompenserades av det vackra sceneriet!

Bosse och  jag åkte i förväg den sista biten hem och steg innanför dörren klockan två. Härligt att kunna hinna med ett långt bubbelbad innan vi åkte och tog en drink med Lena och Adam på kvällen. Vi åt en god middag på Jubu Jubu tillsammans och idag har vi fyra varit i Dansingkohn och fyllt på snacksförråden samt lunchat i PKK.

2 kommentarer:

Ann-Mari sa...

Det verkar vara fullt ös därnere. Jag gillar taxibilen. Kul idé med dig som chaffis. Det verkar ju inte annars som om det behövs några extrainkomster.....

Annika sa...

Tack för en trevlig resa!