fredag 31 maj 2013

Det kallar jag en resa det....

... 52 mil i ett streck förutom några korta pauser.

Men vänta nu, nu går jag handlingen lite i förväg, så här var det:
Vi (A,R,Bosse och jag) startade strax efter åtta i måndags morse och åkte först åtta mil till det kaffeställe vi pausade på under förra resan till Ranong. Det är ett riktigt trevligt ställe att fika på då man kommer lite bort från trafiken. Sedan lunchade vi, också där på det stället vi besökte förra gången. Kanske lite trist tycker en del, men det är skönt att slippa leta efter trevliga mathak. Vi kom fram till Ranong på eftermiddagen och tog återigen in på Rattana som ligger så nära och bra till de varma källorna. Härligt att efter resan krypa ner i en varm pool. Efter middagen på resorten så kröp vi till kojs då vi var lite trötta efter resan, även de varma källorna lakar ut kroppen.

Dagen därpå styrde vi kosan till Khao Lak. Vi körde nästan non-stop. Lunchade strax utanför Khao Lak stad och då var vi dyngsura för vi åkte i ösregn i flera timmar. Väl framme var vi glada att vi kostat på oss en fint hotell så att vi slapp komma fram till ett sunkhål med alla våta kläder. Vi bodde på Khao Lak Bay Front Resort, ett riktigt trevligt ställe med mycket träd och grönska. Rekommenderas! Vi åt middag på hotellet då ingen av oss kände för att ta oss in till stan. Då var det i alla fall uppehåll så vi slapp äntligen regn.

Nästa dag tog vi en promenad på stranden in till stan efter frukost och därefter vägen tillbaka till hotellet. Skippade lunch då vi ätit en riktigt stadig frukost. Alla fyra ville sedan bara slappa vid stranden då solen blickade ner på oss med blida ögon. Även denna kväll åt vi middag på hotellet då de har restaurangen mellan  poolerna när det är vackert väder. Dessutom rätt humana  priser och god mat.

Precis när vi checkat ut nästa morgon och hoppade upp på MC:arna öppnade sig himlen och vi fick återigen åka i regn ett tag. Som tur var slutade det regna när vi åkte upp i bergen för det är inget kul med snirkelvägar och regn. Dessutom skulle vi då gått miste om det jättevackra sceneriet. Vi stannade vid ett utkiksställe och medans vi stod där och beundrade utsikten hörde vi plötsligt gibbonapor sjunga. Fantastiskt! Tyvärr ville de inte visa sig, men att höra dem var underbart!

Vi pausade nere vid havet på östkustsidan och konstaterade efter en stunds åkende att där fanns inga resorter vi ville bo på. Efter det så blev det en felberäkning av avstånden så summan av kardemumman blev att vi förutom korta stopp för intag av lite käk körde som jag skrev i början 52 mil, Khao Lak - Huay Yang. Vi var lite trötta vid hemkomsten kan jag nämna i förbigående....




 
Första stoppet, fikadags

 
Tre glada resenärer

 
The bikes

 
Mums, mums, god och stark mat

 
Framme vid de varma källorna, nu vankas det Chang!

 
Skönt med varmt bad att mjuka upp stela muskler med
 

 
Fina lyktor på vägen mot källorna

 
Vårt rum i Khao Lak

 
Utsikten från balkongen

 
Badrummet


 
Det blåser och regnar, dock ingen Tsunami tack och lov!

 
Hotellet ligger inbäddat i grönska

 
Annika tog Thaimassage...

 
...och jag fotmassage

 
Trevligt spa

 
De båda massöserna

 
Vi hade begränsad, men dock havsutsikt

 
Nedanför balkongen

 
Härlig frukost

 
En hibiscus-variant vi såg på väg från stan till hotellet

 
Bosse har fått en Chang är alltså nöjd...

 
Rätt fin utsikt eller hur? En av poolerna...

 
...och den andra

 
Solen börjar gå ner, tyvärr dök en molnbank upp just innan doppet i havet.

 
Vacker utsikt från bergen på väg österut.

 
Det var här vi hörde gibbon-aporna sjunga.

 
Liten paus framme vid havet på östkusten.

 
Även här hade de vackra gatlampor.

 
Efter denna paus letade vi resorter men fann inget som passade oss.
 
 
Klicka på bilderna så att ni får upp dem i större format, det är det värt tycker jag...

4 kommentarer:

Ann-Mari sa...

Trevligt att på detta sätt få ta del av er resa. Fint resort i Khao Lak. Vi var där året före Tsunamin och de trähyddor vi bodde i försvann fullständigt....
Nu får vi se var er nästa längre resa blir så småningom, kanske norra Thailand?

Annika sa...

Tack för en jättetrevlig resa!

Birgith sa...

Roligt att se alla fina bilder som du tagit under er lilla minisemester. Bortsett från regnet så verkar ni ha haft en underbar resa.

Anonym sa...

Jättefina bilder precis som du sa.

Big Sis